Pierożki / Dumplings

Wegetariańskiego gotowania ( czyt: wynalazków:) ) ciąg dalszy.
Tym razem coś , co lubią nie tylko wegetarianie: pierogi ruskie. A żeby było zdrowo, smacznie i nie tak zwyczajnie i monotonnie, zrobiłam również dla mej Wegertarianki pierożki z soczewicą .

Szanowny Pan B. (absolutnie NIE wegetarianin! ) na niedzielny obiad zjadł prawdziwy, wiejski rosół oraz słuszną ilość różnych pierożków; dla Niego specjalnie jego dobra żona ulepiła pierogi z mięsem:

***

5 comments on “Pierożki / Dumplings

  1. cichosza pisze:

    wyglądają smaczliwie bardzo :)

  2. Wichrowe108 pisze:

    Angielska wersja językowa zbyteczna ;) Oni nie znają tej poezji smaku… bo takich pierogów jak w Polsce i na Ukrainie nie ma nigdzie na świecie

    • Angie pisze:

      Wugusiu, to, że robię pierogi, to pewna oznaka, że starzeję sie! ;))) Szczerze mówiąc, nie cierpiałam tego zajęcia, u nas specjalizuje się w lepieniu pierogów Księżna Matka, którą czynność ta baaardzo uspokaja. Od pewnego czasu i ja bawię się w lepienie; czy uspokaja mnie..? hmm, to zależy( od pogody ;)) A wychodzą wyśmienite( tak Se skromnie rzekłam)
      Co do Angoli- tosz tam, na Wyspach niedługo chyba więcej będzie Naszych, więc Tamci, rdzenni niech poznają wreszcie jakie te pierogi mają ” name” i ” taste” ;))
      Ciumki gorące:****************************************

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s